Groep 3, 4


Vrolijke voorstelling met liedjes gebaseerd op drie prentenboeken van de Utrechtse schrijver Pim Lammers.

Specificaties

Discipline Theater en muziek

Thema's Dieren, Solidariteit

Locatie In het theater

Beschikbaar mei - juni 2023

Duur voorstelling ±50 minuten

Duur FiliaalLab 60 minuten

Het Lammetje dat een Varken is
en andere boerderijverhalen

Pim's verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. In deze voorstelling combineren we drie boerderijverhalen: Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De Boer en de Dierenarts en Kamiel Kameel. Het zijn mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is.


Het Lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel Kameel zijn de dieren in rep en roer omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.


Deze voorstelling wordt gelardeerd met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals banjo en zingende zaag.


Aanbod Het Lammetje dat een Varken is boeken?

Dit zijn de mogelijkheden

Voorstelling inclusief lesmateriaal

Samen met je klas bekijk je de voorstelling in het theater. Bij deze voorstelling hoort mooi vormgegeven online lesmateriaal dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling.

Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

Duur voorstelling: ±50 minuten

 BeeldendLab

Aanvullend op het online lesmateriaal, kun je een BeeldendLab bijboeken. Er komt dan een Filiaaldocent op school. In onze FiliaalLabs dagen we leerlingen uit een open houding aan te nemen, nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en onderzoek te doen.

Duur: 60 minuten

"Het proces centraal stellen niet het eindresultaat en daar kinderen van bewust maken. Verwondering, ook bij mezelf!"



Rianne, leerkracht

Montessorischool Buiten Wittevrouwen, Utrecht

Kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie — Kerndoel 54 en 55

De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Oriëntatie op jezelf en de wereld — Kerndoel 34 en 37


De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen. De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.

Aan deze voorstelling
werken mee…

Regie

Sacha Muller 

Compositie

Gábor Tarján

Vormgeving

Hiske de Goeje

Spel, zang en muziek

Eindregie

Sacha Muller en Maurits van den Berg

Monique Corvers